Loading color scheme

Csatlakozz

Magyarország első mogyoró termesztő közösségéhez 
 
Négy különböző módon csatlakozhatsz a HungaroHazel Zrt. fő célkitűzéséhez, egy több ezer hektáros mogyoró termesztő közösség kialakításához:
 
Integráció
Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő területtel rendelkezel (akár tulajdonosként, akár a terület művelőjeként), lehetőséged van integrált tagként csatlakozni a HungaroHazel Zrt. termelői csoportjához. Felső területi korlát nincs, akár több száz hektárral is csatlakozhatsz. 
 Első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot és add meg területed adatait, ahol mogyoró ültetvényt kívánsz telepíteni. Szakembereink felmérik a területed ökológiai adottságait és az adottságoknak megfelelően elkészítik az ültetvény telepítési tervet. A mogyoró rendkívül érzékeny a környezeti igényekre, ezért a talaj szerkezetétől, a terület fekvésétől, tájolásától függően szinte minden egyes területre más-más fajtaösszetétel, térállás és technológiai felszereltség (kerítés, öntözés stb) javasolt.
 Amennyiben elfogadod az ültetvény telepítési tervében leírtakat, egy integrátori szerződés aláírására kerül sor közted és a HungaroHazel Zrt. közt. A szerződés aláírása után összekötünk banki partnerünkkel, akivel közösen kidolgoztunk egy olyan hitelcsomagot, melynek a feltételei rendkívül kedvezőek és speciálisan csak a mogyoró telepítési programban résztvevők számára elérhetőek. A hitelfolyamat végén a bank folyósítja nekünk a telepítési hitelt, mi pedig kulcsra készen a lehető leghamarabb megvalósítjuk az ültetvényt. 
 Az ültetvény elkészülte után elkezdődik egy sok évtizedig tartó közös munka, melynek feltételeit az integrációs szerződés szabályozza. A szerződés lényege, hogy az ültetvény tulajdonosa a HungaroHazel Zrt. szakembereinek folyamatos helyszíni tanácsadása mellett végzi a termesztés zöldmunkáit (metszés, permetezés, tősarjazás, kaszálás és/vagy gyomirtás), míg a HungaroHazel Zrt. elvégzi a betakarítást, a szárítást és a nemzetközi értékesítést. A HungaroHazel Zrt. átlátható, világos szabályok mentén minden évben köteles átvenni és kifizetni a termést az integrációban részt vevő gazdáknak, a gazdák pedig kötelesek minden évben a HungaroHazel Zrt. felé értékesíteni terményüket. Így lesz a nagy mennyiségű és jó minőségű termés elérése mindannyiunk közös érdeke. Szaktanácsadóink folyamatosan segítik integrációs partnereinket az ültetvények másodlagos gazdasági lehetőségeinek kihasználásában is. A másodlagos lehetőségek tárháza rendkívül széles skálán mozog, a szarvasgomba termesztéstől a legeltetéses gazdálkodásig nagyon sok mindent magába foglalhat. 
 
Földbérlet
Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő saját földterülettel rendelkezel (vagy osztatlan közös tulajdonban levő földterülettel rendelkeztek), de nem szeretnél részt venni az integrációban (azaz nem szeretnél saját ültetvényt telepíteni, nem szeretnél hitelt felvenni és saját kockázatra saját mogyoró ültetvényt létrehozni), a HungaroHazel Zrt. célkitűzései, alapötlete viszont tetszik neked, területedet felajánlhatod bérleti céllal is. 
 A HungaroHazel Zrt. a piaci átlagnál magasabb bérleti árakon, megbízható, hosszú távú partnerként szívesen bérbe veszi a területedet mogyorótelepítés céljából. Amennyiben bérbeadásban gondolkodsz, vedd fel velünk mielőbb a kapcsolatot. 
 
Földvásárlás
Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő saját földterülettel rendelkezel (vagy osztatlan közös tulajdonban levő földterülettel rendelkeztek), de nem szeretnél részt venni az integrációban (azaz nem szeretnél saját ültetvényt telepíteni, nem szeretnél hitelt felvenni és saját kockázatra saját mogyoró ültetvényt létrehozni), a HungaroHazel Zrt. célkitűzései, alapötlete viszont tetszik neked, területedet felajánlhatod földvásárlási/földértékesítési céllal is. 
 A HungaroHazel Zrt. a piaci átlagnál magasabb árakon szívesen megvásárolja a területedet mogyorótelepítés céljából. Amennyiben földeladásban gondolkodsz, hogy így csatlakozz célkitűzéseinkhez, vedd fel velünk mielőbb a kapcsolatot. 
 
Kivásárlás

Amennyiben integrált tagként csatlakoztál a termelői csoporthoz, de az életedben olyan változások történtek, ami miatt nem tudod tovább folytatni az ültetvény művelését, vagy bármilyen egyéb ok miatt úgy érzed, nem szeretnéd tovább folytatni az együttműködést, semmi gond. Az integrátori szerződésedben a HungaroHazel Zrt. vállalja, hogy előre lefektetett világos értékbecslési szabályok mellett segít értékesíteni az ültetvényedet meglevő vagy új integrációs tagok felé, vagy jelentkező hiányában kötelezően megvásárolja a földterületedet és az ültetvényedet az együttműködés bármelyik szakaszában.