Loading color scheme

Ezen az oldalon a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze.

Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő területtel rendelkezel (akár tulajdonosként, akár a terület művelőjeként), lehetőséged van csatlakozni a HungaroHazel Zrt. termelői csoportjához. Felső területi korlát nincs, akár több száz hektárral is csatlakozhatsz.

Az integrációhoz történő csatlakozás egy szerződés aláírásával történik meg, mely szerződésben a csatlakozó tag megrendeli a mogyoró ültetvény eltelepítését. Maga a csatlakozás nem jár semmilyen egyéb speciális költséggel, díjjal vagy hosszú távú tehervállalással.

Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő területtel rendelkezel (akár tulajdonosként, akár a terület művelőjeként), lehetőséged van integrált tagként csatlakozni a HungaroHazel Zrt. termelői csoportjához. Felső területi korlát nincs, akár több száz hektárral is csatlakozhatsz. 
  
Első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot és add meg területed adatait, ahol mogyoró ültetvényt kívánsz telepíteni. Szakembereink felmérik a területed ökológiai adottságait és az adottságoknak megfelelően elkészítik az ültetvény telepítési tervét. A mogyoró rendkívül érzékeny a környezeti igényekre, ezért a talaj szerkezetétől, a terület fekvésétől, tájolásától függően szinte minden egyes területre más-más fajtaösszetétel, térállás és technológiai felszereltség (kerítés, öntözés stb) javasolt.
  
Amennyiben elfogadod az ültetvény telepítési tervében leírtakat, egy integrátori szerződés aláírására kerül sor közted és a HungaroHazel Zrt. közt. A szerződés aláírása után összekötünk banki partnerünkkel, akivel közösen kidolgoztunk egy olyan hitelcsomagot, melynek a feltételei rendkívül kedvezőek és speciálisan csak a mogyoró telepítési programban résztvevők számára elérhetőek. A hitelfolyamat végén a bank folyósítja nekünk a telepítési hitelt, mi pedig kulcsra készen a lehető leghamarabb megvalósítjuk az ültetvényt. 
  
Az ültetvény elkészülte után elkezdődik egy sok évtizedig tartó közös munka, melynek feltételeit az integrációs szerződés szabályozza. A szerződés lényege, hogy az ültetvény tulajdonosa a HungaroHazel Zrt. szakembereinek folyamatos helyszíni tanácsadása mellett végzi a termesztés zöldmunkáit (metszés, permetezés, tősarjazás, kaszálás és/vagy gyomirtás), míg a HungaroHazel Zrt. elvégzi a betakarítást, a szárítást és a nemzetközi értékesítést. A HungaroHazel Zrt. átlátható, világos szabályok mentén minden évben köteles átvenni és kifizetni a termést az integrációban részt vevő gazdáknak, a gazdák pedig kötelesek minden évben a HungaroHazel Zrt. felé értékesíteni terményüket. Így lesz a nagy mennyiségű és jó minőségű termés elérése mindannyiunk közös érdeke. Szaktanácsadóink folyamatosan segítik integrációs partnereinket az ültetvények másodlagos gazdasági lehetőségeinek kihasználásában is. A másodlagos lehetőségek tárháza rendkívül széles skálán mozog, a szarvasgomba termesztéstől a legeltetéses gazdálkodásig nagyon sok mindent magába foglalhat. 

A HungaroHazel Zrt. a piaci átlagnál magasabb árakon vásárolja meg a területedet mogyoró telepítés céljából.

A HungaroHazel Zrt. a piaci átlagnál magasabb árakon bérli a területedet mogyoró telepítés céljából.

Amennyiben integrált tagként csatlakoztál a termelői csoporthoz, de az életedben olyan változások történtek, ami miatt nem tudod tovább folytatni az ültetvény művelését, vagy bármilyen egyéb ok miatt úgy érzed, nem szeretnéd tovább folytatni az együttműködést, semmi gond. Az integrátori szerződésedben a HungaroHazel Zrt. vállalja, hogy előre lefektetett világos értékbecslési szabályok mellett segít értékesíteni az ültetvényedet meglévő vagy új integrációs tagok felé, vagy jelentkező hiányában kötelezően megvásárolja a földterületedet és az ültetvényedet az együttműködés bármelyik szakaszában.