Loading color scheme

Kik vagyunk?

A HungaroHazel Zrt. alapítói és munkatársai Zala megyében dolgozó, de rendkívül széles nemzetközi mezőgazdasági tapasztalattal rendelkező szakemberek, akiknek célja, hogy új mezőgazdasági beruházási lehetőségek biztosításán és innovatív fejlesztések megvalósításán keresztül a 21. század kihívásainak megfelelően alakítsák át a magyar vidéket. 

A HungaroHazel Zrt. elsődleges célja, hogy 2030-ig Délnyugat-Magyarországon több ezer hektáron telepítsen integrált mogyoró termelő ültetvényeket és támogassa a gazdákat az ültetvények ökológiai és gazdasági képességének kihasználásában. 

Tovább olvasom
Hivekovics Ákos

Vezérigazgató

Csatlakozz te is Magyarország első mogyorótermesztő közösségéhez!

Céljaink

Elsődleges célunk, hogy új mezőgazdasági beruházási lehetőségek biztosításán és innovatív fejlesztések megvalósításán keresztül a 21. század kihívásainak megfelelően alakítsuk át a magyar vidéket.

A 21. században az emberiség egyik legfontosabb feladata lesz az élelmiszer előállítás évezredek óta változatlan rendszerének teljes átalakítása. Az új termelési módszereknek egyszerre három nagy elvárásnak kell megfelelniük:

1. Sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a legértékesebb természeti kincseink (talaj, víz, levegő, biodiverzitás) minőségének megőrzésére
2. Csökkenő kockázat és ráfordításigény mellett növelniük kell a mezőgazdaságból élők bevételeit
3. A fogyasztóknak pedig egészségesebb, értékesebb élelmiszereket kell biztosítaniuk.

Ennek a folyamatnak, komplex regionális fejlesztési elképzelésnek az első és egyik lépéseként indítottuk el mogyoróintegrációnkat, melyhez várjuk több száz vagy akár több ezer gazda csatlakozását Délnyugat-Magyarországon. 

Tovább olvasom