Loading color scheme

A jelen

A HungaroHazel Zrt. többéves előkészítő szakasz után megalakult, megkezdte működését és jelenleg is nagy erőkkel folyik a jelentkezők parcelláinak felmérése, az első ezer hektár mogyoró ültetvény telepítésének előkészítése.
Partnereink jelentkezése folyamatos, bárki, bármikor felveheti velünk a kapcsolatot, hogy megvizsgáljuk az esetleges együttműködés lehetőségét.

Tervezett fejlesztések

A HungaroHazel Zrt. folyamatosan készíti elő és valósítja meg a professzionális működéshez szükséges fejlesztéseket.
Tervezési fázisban van irodánk, telephelyünk átalakítása, felújítása és teljes átépítése, illetve megrendelés alatt áll egy közel 10.000 m2 alapterületű fűthető növényház, melyet elsősorban a saját szaporító anyag előállítási munkák megkezdéséhez tervezünk felépíteni és üzemeltetni. 

Folyamatos innováció

A HungaroHazel Zrt. rendkívül nagy hangsúlyt fektet a folyamatos innovációra, a technológiai és szakmai fejlődési lehetőségek biztosítására. A fejlesztéseket integrációs partnereinkkel rendszeres továbbképzések formájában osztjuk meg.
A műszaki fejlesztések közül elsősorban a drónos növényvédelem és a lehető leggazdaságosabb öntözési technológiák alkalmazása kerül előtérbe, míg a biotechnológia területén a lehetőségek nagyon széles tárházán dolgozunk, új mogyoró fajták tesztelésétől kezdve a szarvasgombák minél sikeresebb megtelepítésén keresztül az integrált növényvédelemig bezáróan.

A kezdetek

A HungaroHazel Zrt. 2020-ban került hivatalosan bejegyzésre, tevékenységének előkészítése azonban közel tíz évre nyúlik vissza. Ekkor kezdtük meg a mogyorótermesztési technológiák nemzetközi színtéren történő elsajátítását, a szakmai információk összegyűjtését és Délnyugat-Magyarországra történő adoptálását.
Néhány évvel később elkezdtük előkészíteni a saját kísérleti ültetvények telepítését, melyek végül 2018-ban, összesen 10 hektáron és összesen 11 potenciális fajtával kerültek kialakításra. Szintén évekkel ezelőtt megkezdődött a piaci értékesítési csatornák kiépítése és a termesztéshez szükséges technológiai fejlesztések kialakítása, összeállítása.