Loading color scheme

Integráció

Amennyiben legalább 3 hektár egybefüggő területtel rendelkezel (akár tulajdonosként, akár a terület művelőjeként), lehetőséged van integrált tagként csatlakozni a HungaroHazel Zrt. termelői csoportjához. Felső területi korlát nincs, akár több száz hektárral is csatlakozhatsz. 
 
Első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot és add meg területed adatait, ahol mogyoró ültetvényt kívánsz telepíteni. Szakembereink felmérik a területed ökológiai adottságait és az adottságoknak megfelelően elkészítik az ültetvény telepítési tervét. A mogyoró rendkívül érzékeny a környezeti igényekre, ezért a talaj szerkezetétől, a terület fekvésétől, tájolásától függően szinte minden egyes területre más-más fajtaösszetétel, térállás és technológiai felszereltség (kerítés, öntözés stb) javasolt.
 
Amennyiben elfogadod az ültetvény telepítési tervében leírtakat, egy integrátori szerződés aláírására kerül sor közted és a HungaroHazel Zrt. közt. A szerződés aláírása után összekötünk banki partnerünkkel, akivel közösen kidolgoztunk egy olyan hitelcsomagot, melynek a feltételei rendkívül kedvezőek és speciálisan csak a mogyoró telepítési programban résztvevők számára elérhetőek. A hitelfolyamat végén a bank folyósítja nekünk a telepítési hitelt, mi pedig kulcsra készen a lehető leghamarabb megvalósítjuk az ültetvényt. 
 
Az ültetvény elkészülte után elkezdődik egy sok évtizedig tartó közös munka, melynek feltételeit az integrációs szerződés szabályozza. A szerződés lényege, hogy az ültetvény tulajdonosa a HungaroHazel Zrt. szakembereinek folyamatos helyszíni tanácsadása mellett végzi a termesztés zöldmunkáit (metszés, permetezés, tősarjazás, kaszálás és/vagy gyomirtás), míg a HungaroHazel Zrt. elvégzi a betakarítást, a szárítást és a nemzetközi értékesítést. A HungaroHazel Zrt. átlátható, világos szabályok mentén minden évben köteles átvenni és kifizetni a termést az integrációban részt vevő gazdáknak, a gazdák pedig kötelesek minden évben a HungaroHazel Zrt. felé értékesíteni terményüket. Így lesz a nagy mennyiségű és jó minőségű termés elérése mindannyiunk közös érdeke. Szaktanácsadóink folyamatosan segítik integrációs partnereinket az ültetvények másodlagos gazdasági lehetőségeinek kihasználásában is. A másodlagos lehetőségek tárháza rendkívül széles skálán mozog, a szarvasgomba termesztéstől a legeltetéses gazdálkodásig nagyon sok mindent magába foglalhat.