Házi nutella
Mindenki nagy kedvence a Nutella! Még nagyobb kedvenc lesz, ha magatok készítitek - így sokkal több mogyorót és csokit pakolhattok bele, hogy még teltebb ízeket kapjatok. Fél óra laza munkával életetek legjobb nutella élményéhez juttathatjátok magatok!
- Hozzávalók / 6 adag:
10 dkg mogyoró
3 dl víz
3 ek szódabikarbóna
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
2 dl habtejszín
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 kávéskanál só
1 teáskanál vaníliaaroma
4 csepp mandulaaroma
1 ek cukrozatlan kakaópor - Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szórjuk a mogyorót egy tepsibe, és süssük 15 percig, közben forgassuk, rázogassuk a szemeket 5 percenként.
Közben két csésze vizet forraljunk fel. Használjunk egy nagyobb lábast, mivel ha hozzáadjuk a szódabikarbónát, fel fog habosodni a víz.
Egy nagy tálban készítsünk elő hideg vizet is, és tegyük félre.
Amikor a főzőlapon lévő víz már forr, akkor adjunk hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát, majd a mogyorót. Forraljuk további 3 percig, majd öntsük le a főzővizet, és szórjuk bele a mogyorószemeket a hideg vízbe. Hámozzuk meg a mogyorót (adagonként két tenyerünk között dörzsöljük össze őket), a héja már nem fog kelleni.
Öntsük a mogyorót egy mixerbe, és készítsünk belőle puha krémet, ez kb. 5 percet vesz igénybe.
Adjuk hozzá a vajat, a cukrot, a kakaóport, az aromákat és sózzuk meg. Folytassuk a mixelést további 2 percig.
Forrásban lévő víz felett egy fémtálkában olvasszuk össze a csokidarabkákat, és keverjük hozzá a sűrű, zsíros tejszínt. A platniról levéve hagyjuk hűlni úgy 5 percig.
Ha már kissé kihűlt a csokis keverékünk, öntsük a mixerbe a mogyorókrémhez, és dolgozzuk össze az egészet egy fél perc alatt.
Adagoljuk két kisebb üvegbe a nutellát, és tegyük hűtőbe. Tálalás előtt fél órával vegyük ki, ekkor puha és kenhető állagot kap. Egy-két hétig eláll. Jó étvágyat hozzá!